حافظۀ ترجمه

حافظۀ ترجمه

حافظۀ ترجمه نوعی ابزار برای تسریع و تسهیل کار مترجم است.
حافظۀ ترجمه

حافظۀ ترجمه

حافظۀ ترجمه نوعی ابزار برای تسریع و تسهیل کار مترجم است.

10 عضو از اعضای بدن که در محیط غیر زنده می توان آن ها را تولید کرد


در آینده، زمانی که پزشکان امیدی به درمان بیمار ندارند، به زمینه ای نوظهور متوسل می شوند که به نام "زیست مهندسی" معروف است. دانشمندان متخصصْ اصول مهندسی را در سیستم های بیولوژیکْ پیاده سازی کرده و به این طریق اقدام به ساخت بافت ها و ارگان های انسانی، خون، و حتی شبکیه می کنند. لیست انتظار بیمارانی که امید به دریافت عضو اهدایی دارند طولانی است؛ بنابراین، محققان تلاش بی وقفه ای را آغاز کرده اند که سرانجام آن نجات بیماران با کمک مهندسی بیولوژیک است.


پوست، گوش، کیسه صفرا، رگ های خونی، قلب، کبد، ریه، دیسک کمر،  روده، و کلیه از مهم ترین این اعضا به شمار می روند. با کمک مهندسی زیستی می توان این اعضا را در محیط آزمایشگاه تولید کرد و جان بیماران را نجات داد.


ادامه دارد ...


منبع:

ALYSSA DANIGELIS (2013) 10 Amazing Parts Created Outside the Body, Available at: http://news.discovery.com/tech/biotechnology/10-bionengineered-body-parts-130722.htm#mkcpgn=emnws1 (Accessed: 24th July 2013).

اهمیت ادویه ها در صنایع غذایی


1) ادویه رژیم غذایی را متنوع می سازد. ادویه طعم، مزه، عطر، و رنگ مواد غذایی را دگرگون می سازد تا بدین وسیله آمیزه ای متنوع از مواد غذایی حاصل گردد. غلات، حبوبات، سبزیجات، شوریجات، و ترشیجاتْ با افزودن ترکیبِ حساب شده ای از ادویه ها تبدیل خواهند شد به گستره ای متنوع از مواد غذایی.


2) ادویه حس چشایی را برمی انگیزد و اشتیاق افراد را به تناول غذا افزایش می دهد. در کل، ادویه دارای اثری تحریک کننده است.


3) ادویه، به گفتۀ پزشکان، ترشح شیرۀ معده و اسید معده را افزایش می دهد؛ این ترشحات در هضم مواد غذایی مفید فایده اند. ترشح بزاق نیز تحت تأثیر مصرف ادویه قرار می گیرد که به نوبۀ خود در ترشح آمیلاز و پتیالین نقش داشته و در هضم کربوهیدرات ها سودمند است. همچنین، ظاهراً ادویه دارای خاصیت آنتی باکتریال، ضدالتهاب، و آنتی اکسیدانی است.


4) ادویه، البته برخی از آن ها مانند دانه های شنبلیله (fenugreek) سطح گلوکز خون را کنترل می کنند و گمان می رود در بیماری دیابت مفید باشند.


5) ادویه، باز هم برخی از آن ها، گمان می رود برای بیماران قلبی سودمند باشند و کلسترول خون را کنترل کنند، مانند سیر.

منبع:

Sharma A. (2006) Textbook of Food Science & Technology,IBDC